אני מברך את כל מי שאינם אדישים לטכניים, ולא רק, רקמה.
אני רוצה להביא לידיעתך וריאנט של האנטנה לקבלת הקבלה הרחוקה של השידור הדיגיטלי. כמובן, אין שום מוצר חדשני באופן בסיסי במוצר שלי, אבל אולי הרעיון לשלב מגבר עם אנטנה מועיל למישהו. אנטנה חרצ'נקו מושכת בעיקר בגלל קל לייצור שלה, יכולת הדירות טובה, פס רחב מספיק, רווח הגון (נאמר עד 9dB עם רפלקטור, אבל עדיין אין לי מה למדוד) עם מידות קטנות. לדעתי זה עובד טוב יותר מה"מייבש "המוכר.
אז, על הסיבות שהניעו את הרצון ליצור יצירה זו. בעיר שלנו, כמובן, יש מגדל איתו משדר המולפלקס הראשון של "המספרים" ומבטיח לכלול את השני (כבר שנתיים), אבל אני רוצה לכאן ועכשיו, כמו רבים. בעיר השכנה, החבילה השנייה נכללה זה מכבר, אך היא כמובן לא מתקבלת באנטנה המקורה, וגם על החיצונית ללא מגבר. הייתה לי אנטנה כזו בגינה, לאחרונה מסרתי אותה לשכנה בתמורה לחומר, כך שניתן היה להראות איך אני עושה את זה.
הייצור אינו דורש חומרים בעלי מחסור גבוה מאוד, גם אם הכל יוצא זול יותר מזה המפעל, שלא לדבר על סופר-מפרסמים עם ההבטחה לקבל 80 (?) ערוצים (יש כאלה שקראתי על הונאה זו).
חומרים:
1. אורך הכבל 4x16 מ"מ² - 1.5 מטר.
2. חתיכת החוט SIP - 1.5-2 מ '.
3. אלומיניום גיליון בעובי 1-1.5 מ"מ. 60x200 מ"מ. (חתכתי מחבת ישנה)
4. מגבר אנטנה מה"מייבש ".
5. מהדקים לחיבור האנטנה לתורן.
6. איטום סיליקון
7. וכמובן הכבל והתקע.
8. קופסת הלחמה קטנה.
9. ברגי M5 (ראש שקוע) עם אגוזים ומכבסות - 2 יחידות.
כלים:
1. מסור
2. מספריים למתכת
3. מקדחה (השתמשתי במדריך)
4. מקדחות 1.5 ו -5 מ"מ.
5. הגש קובץ אישי או שטוח.
ראשית, אנו סופרים את האנטנה שלנו. לא מפריע במיוחד, לקחתי את הנתונים על תדרי העניין אלי. בעיר שלי היא 602 מגה הרץ (37 ערוצים) המנה הראשונה ו -770 מגה הרץ (58 ערוצים) השנייה שהובטחה. אני מעוניין בנתונים של השכנים -546 מגה הרץ (30 ערוצים) ראשונים ו 498 מגה הרץ (24 ערוצים) מרבבים שנייה, אז אני אזמין להם אנטנה. התדרים שהתקבלו, או ליתר דיוק התדר הממוצע, הוחלפו במחשבון המקוון מתוך וקיבלו את הגדלים הנדרשים.
בשלב הבא, אנו מכינים את החומר - פסים את הכבל
ו- SIP לתיל חשוף.
אנו מחלצים חתיכת אלומיניום מגיליון מחבת ישנה.
מליבת הכבלים 16 מ"מ² (ø5.1 מ"מ) אנו משתמשים בצבת בכדי לכופף את האנטנות ה"שמונה ".
אנו מבצעים את החפיפה של צומת ה- G8, טוחנים את חצי הקוטר בקובץ.
נקודות חיבור נקדחות ø1.5mm עבור מסמרות.
אנו מסמרים לצומת פסי הכבלים מאלומיניום ברוחב של 7 מ"מ, באורך של 50 (עם שוליים).
אנו מכופפים את הרצועות בצורה כזו שניתן לעגון אליהם את המגבר באמצעות ברגים.
ברצועות אנו מקדחים חורים ø5mm עבור הברגים המאבטחים את המגבר, באופן גס במקום, תוך שימוש במגבר עצמו כתבנית, תוך שמירה על מרחק של 10 מ"מ (או מה שמחושב) בין הלוחות. חורים שקעים בירידה בקוטר 7 מ"מ (קוטר ראש הבורג המוטבע).
השלב הבא הייתי קורא ללעג של המגבר.
המגבר בעיצוב זה אינו מותרות, אלא אמצעי לדחיפת אות חלש דרך הכבל, בו הוא יתכחש במטר הראשון, אל המקלט.
מכיוון שהוא לא נכנס לתיבת הצומת מבחינת הממדים והיה צורך להכניס אותו, הקצוות שלו וההתקנה של הכבלים הסטנדרטיים היו פשוט ברברים - מספריים מתכתיים - שנחתכו לגודל הנדרש, ונקדח חור במרכז הלוח לבורג הקשה עצמית. האיברים החיוניים של המגבר לא הושפעו במהלך ביצוע זה.
משקף האנטנה מיוצר גם על פי חישובים מקוונים. המסגרות כפופות מאותו ליבת הכבלים כמו האנטנה. המסגרת הגדולה מעוקלת במידות העיצוב של המשקף, והקטנה מיועדת להעלות את האנטנה לתורן, סוגריים (מבודדי מתכת) של גיליון האנטנה ובאופן אגב, להגדיל את קשיחות הגריד.
המסגרות קשורות זו בזו ברצועת אלומיניום, ואחריהן מתכווצות עם צבת.
אנו מקבלים את הבנייה הבאה:
הסריג עשוי מחוטי SIP יחידים, העוטפים לסירוגין את הצדדים הארוכים של המסגרות במרווחים של 10 מ"מ.
על מנת לשמור על גובה המגרש וגודלו (כדי להדק את צידי הרפלקטור בשעון החול) אני ממליץ להכין תבנית ממעקה 10 מ"מ על ידי ניסור בתוכה מגזרות למסגרות בגודל. באיזשהו נס, שמרתי את התבנית הישנה (שימשה בטנה לחזה המגפיים במשך שנתיים), אז אני לא מראה כיצד להכין אותה וכך יהיה ברור.
כתוצאה מכך המשקף נראה כך:
מזכיר גריל מקרר.
באופן כללי, כמובן, אתה יכול להסתדר בלי משקף, אבל לדעתי היה צורך לא רק להגדיל את האות של התחנה הרחוקה, אלא להחליש את האות של הקרוב, אם כי רווח נוסף (לדעתי ביטוי לא נכון לאנטנה, מקדם הכיוון נכון יותר) לא יפגע.
חיבור האנטנה והמחזרים עשויים סוגריים מאלומיניום ("מבודדי מתכת").
כל החיבורים מקשה אחת מיוצרים על מסמרות העשויות ליבת SIP יחידה.
כבל הצניחה, בהיעדר (כל העודפים כבר נותקו ואטמו) של המעמד הסטנדרטי, פשוט מולחם ללוח המגבר.
בשלב הבא, אנו מסתירים את המגבר בתיבת צומת ובשל תנאי מזג אוויר קשים אנו מצפים את כל המפרקים והחורים באיטום סיליקון.
אנו מסמרים את גיליון האנטנה דרך הסוגריים לרפלקטור ואנחנו מקבלים את המוצר המוגמר:
לא הגיוני להציג את ההתקנה והתאמת אזימוט, אני אראה את התוצאה של התנועות שלי בתפריט הגדרות המקלט:
ראשית כל, עליכם להפעיל את מתח האנטנה, מכיוון שלמקלט יש פונקציה כזו.
בתפריט ההגדרות אנו נכנסים לחיפוש ידני אחר ערוצים, קובעים את הערוץ הדרוש לנו ובסולם התחתון (איכות האות) אנו מכוונים את האנטנה Azimuth. הרשו לי להזכיר לכם שאני זקוק לערוצים ה -24 וה -30.
ובכן, אלוהים עצמו הורה לבדוק את אות מגדלנו:
כעת אנו מפעילים חיפוש אוטומטי במקלט ורואים אילו תוכניות הוא יתפוס אותנו:
בהתחלה הוא תפס אותי את המרבב השני של המגדל הרחוק, זה בדיוק מה שהכול היה קשור אליו.
שתי החבילות הבאות כמעט זהות, הן נבדלות רק בתוכניות חדשות בתחומים שונים.
כתוצאה מכך יש לנו 30 ערוצים, 10 מהם חוזרים על עצמם.
כן, שכחתי לציין את המרחקים למשדרים.אם אתה מאמין למידע מהמפה האינטראקטיבית TsETV, אז למרוחק ביותר בקו ישר 21 ק"מ. ולשלנו רק 4 ק"מ. זווית הגובה ביניהם 74 °.
בייצור האנטנה, אף מגבר לא נפגע קשה.